Diş Protezleri

Home / Diş Protezleri
Diş Protezleri
    • Sabit Bölümlü Protezler (İmplant Destekli Köprü)
      Köprü, Kron, Veneer olarak bilinirler.
      Köprü :Bir veya birden fazla dişin kaybı durumunda oluşan boşlukları doldurmak için komşu dişlerin şekillendirilmesiyle uygulanan tedavi şeklidir.
      Kuron :Çürük veya darbe sonucu dişte oluşan hasar büyük olduğunda bazen dolgu yeterli olmaz. Dişteki madde kaybının fazla olduğu bu gibi durumlarda dişin şeklini, rengini ve fonksiyonunu sağlayan metal destekli veya tam seramik (zirkon) porselen ile yapılan kaplamaya kuron denir. Bazen sadece estetik amaçlı da uygulanabilir.
      Ağızda az sayıda dişin yokluğunda uygulanan protezlerdir.
      Immediate Protezler
      Bu protezler diş çekiminden sonra kullanılır.
      Yaralanma veya diş çürümesi nedeniyle ön dişlerinizden birini veya daha fazlasını kaybettiğinizde, ağzınızda yeni boşluklar oluşması utanç verici olabilir. Geçici (immediat) protezler bu boşlukları hemen doldurmak için kullanılabilir.
      Overdentures (İmplant Destekli Protezler)
      Bu protezler doğal diş kökleri üzerine yapılır.
      Genellikle implantlar üzerine yapılırlar, böylece kişi çiğneme ve konuşma sırasında protezleri kontrol edebilir.
  • Diş kaybı sorununu çözer,
    Dişsizliğin neden olduğu psikolojik sorunları ortadan kaldırır,
    Sağlıklı bir çiğneme işlevi sağlar,
    Kazanılan çiğneme fonksiyonu sayesinde dengeli beslenmenin önündeki en büyük engel ortadan kaldırılmış olur. Bu sayede genel vücut sağlığı için faydalı bir çözüm üretilmiş olur.
    Diş kaybından kaynaklanan konuşma bozukluğu düzelir. Aynı zamanda üretilemeyen sesler tekrar duyulabilir hale getirilir.
    Hasar görmüş ağız dokusu protez dişler sayesinde eski sağlığına kavuşur. Aynı zamanda ağız sağlığı korunmuş olur.
  • Hareketli protezlerin temizliği bir takım temizlik maddeleri ile yapılır. Protezler su içine konulan efervesan tabletler ile temizlenir. Eğer protez temizleme maddesi mevcut değilse, protez diş fırçası veya protez fırçası ile temizlenebilir. Ayrıca kısmi hareketli protezler ağızdan çıkarılabilir ve ağızdaki mevcut dişler temizlendikten sonra protez temizlenip yerine takılabilir. Ancak total protezler için hastanın dişleri çıkarması ve ağzını çalkalaması yeterlidir.
  • Yemeklerden sonra, yemek kalıntılarını gidermek için protezinizi suyla yıkayın.
    Belirli yemeklerden sonra, özellikle yatmadan önce protezinizi düzenli olarak fırçalamalısınız. Bu plak ve lekeleri önler.
    Fırçalamada su ve çeşitli diş macunları veya protez bakım ürünleri kullanılır. Aşındırıcı tozlar kullanılmamalıdır. Aksi takdirde protezin yüzeyi çizilecek ve kalıntılar bu yüzeylerde toplanmaya ve renk değiştirmeye başlayacaktır.
    Özel protez fırçaları veya normal diş fırçaları da kullanılabilir.
    Protezin tüm yüzeylerini temizlemeye özen göstermelisiniz.
    Zaman zaman protezinizi özel protez sıvılarında bekletebilirsiniz. Eğer proteziniz kimyasallara maruz kaldıysa yıkadıktan sonra kullanmalısınız.
    Protezin içine gömülmüş lekeler ve tartar sadece bir diş hekimi tarafından ultrasonik aletler kullanılarak çıkarılabilir.
    Protezi temiz tutmanın en etkili yolu, günlük fırçalamaya ek olarak haftada birkaç kez kimyasal sıvılara batırmaktır.
İşlem Süresi : 10 Gün
Anestezi Yöntemi: Lokal
İşe Dönüş: Hemen
Sonuçların Kalıcılığı: 5 Yıl

Diş sağlığı, sadece sağlıklı dişlerden ibaret değildir. Gülümsemenizin ve özgüveninizin de anahtarıdır.